Complete service

Onderhoud & Reparatie
Goed onderhoud van uw auto is van groot belang. Wanneer u uw auto regelmatig  laat controleren verkleint u de kans op pech en kunt u veilig en vertrouwd op weg. Door regelmatige controle kunnen defecten in een vroeg stadium worden herkend en verholpen. Hierdoor kunt u onnodige en dure reparaties voorkomen.

Bij een grote beurt worden o.a. de volgende dingen gecontroleerd:
1. Remblokken 2. Remschijven 3. Fuseekogels en stuurkogels + stuurhuis 4. Wiellagers 5. Schokdempers 6. Bandenslijtage, bandenspanning en profieldiepte 7. Verlichting 8. Knipperlichten 9. Claxon 10. Ruitenwissers en -sproeiers 11. Onderzijde auto 12. Accu 13. Dynamo 14. Startmotor 15. Lekkages 16. Koelsysteem 17. Motor en motorloop 18. V-riem 19. Oliepeil motor 20. Oliepeil versnellingsbak 21. Oliepeil stuurbekrachtiging 22. Uitlaatsysteem

Voor onderdelen hebben wij een zeer voordelig inkoopbeleid, hierdoor heeft u de beste onderdelen tegen een zeer scherpe prijs.

Aircoservice
Meerauto's is allround op het gebied van airco-systemen in personenauto's, bedrijfswagens, boten, caravans en campers. U kunt bij ons terecht voor controle, preventief onderhoud en reparatie. Wij verzorgen ook de complete inbouw van aircosystemen voor ieder voertuig. Daarnaast leveren wij alle mogelijke onderdelen en verbruiksmaterialen.

Waarom onderhoud zo belangrijk is:
- Het verlengt de levensduur van het systeem
- U verbruikt minder brandstof
- U beperkt de kosten
- U gebruikt het product optimaal

Voordeel t.o.v. uw dealer
Veel dealers nemen uw airco-systeem niet mee in het onderhoud van uw auto. Vaak zijn ze ook niet ingericht op reparatie. Daarom is het verstandig om dit door een gespecialiseerd bedrijf als Meerauto's te laten doen. Meer informatie vindt u op de site van Aircotechniek Heerenveen.

Storingen uitlezen
Doordat steeds meer auto's voorzien worden van elektronica wordt de kans op storingen groter. In veel gevallen wordt u tijdig gewaarschuwd doordat er een storingslampje gaat branden. Maar het kan ook voorkomen dat storingen niet kenbaar gemaakt worden d.m.v. storingslampjes, u zult het enkel merken aan de rijprestaties van uw auto.

In beide gevallen is het raadzaam om naar Meerauto's te gaan om u storing te laten uitlezen. Om een juiste diagnoze te kunnen stellen moet de auto aangesloten worden op de diagnoseapparatuur die de storing of de fout uit het geheugen kan uitlezen. Omdat wij beschikken over de modernste uitleesapparatuur kunnen wij in principe 99% van de storingen verhelpen.

Naast het investeren in scholing en cursussen, investeren wij ook veel in nieuwe en merkspecifieke apparatuur. 

Bandenservice
Meerautos.nl heeft haar eigen bandenservice. Voor het monteren, balanceren en aanschaffen van banden bent u bij ons aan het juiste adres. Door ons inkoopbeleid bent u tevens verzekerd van een lage prijs voor kwalitatief goede banden. Praktisch alle merken zijn leverbaar en binnen een handomdraai voor u gemonteerd. Naast banden voor personenauto's kunt u bij ons ook terecht voor banden voor bedrijfsauto's en - bussen. Ga veilig op weg en profiteer in de winter van onze aanbiedingen omtrent winterbanden.

Revisie
Meerauto's beschikt over een eigen revisiewerkplaats waar cilinderkoppen, versnellingsbakken, automatische transmissie en motoren worden gereviseerd. Reviseren bespaart u in de meeste gevallen veel geld, gezien de onderdelen in principe worden gerestaureerd i.p.v. vervangen.

Handgeschakelde en automatische versnellingsbak Bij de revisie van een versnellingsbak worden alle onderdelen aan een uitgebreide controle onderworpen en alle versleten onderdelen vervangen door nieuwe. Net als een nieuwe versnellingsbak krijgt u bij ons op de gereviseerde versnellingsbak garantie. 

Motoren
Als uw automotor onderhevig is geweest aan overmatige motorslijtage dan is revisie van uw motor een goede keuze. Bij bijvoorbeeld de revisie van een cilinderkop wordt na het reinigen van de cilinderkop de kop afgeperst en zo gecontroleerd op scheurtjes in het materiaal. Na deze analyse kan de revisiemonteur beslissen welke bewerkingen verder nodig zijn. Het afvlakken van een cilinderkop, afstellen en onderhoud van de kleppen,  het is allemaal mogelijk bij Meerauto's.