Complete service

Onderhoud & Reparatie
Goed onderhoud van uw auto is van groot belang. Wanneer u uw auto regelmatig  laat controleren verkleint u de kans op pech en kunt u veilig en vertrouwd op weg. Door regelmatige controle kunnen defecten in een vroeg stadium worden herkend en verholpen. Hierdoor kunt u onnodige en dure reparaties voorkomen.

Bij een grote beurt worden o.a. de volgende dingen gecontroleerd:
1. Remblokken 2. Remschijven 3. Fuseekogels en stuurkogels + stuurhuis 4. Wiellagers 5. Schokdempers 6. Bandenslijtage, bandenspanning en profieldiepte 7. Verlichting 8. Knipperlichten 9. Claxon 10. Ruitenwissers en -sproeiers 11. Onderzijde auto 12. Accu 13. Dynamo 14. Startmotor 15. Lekkages 16. Koelsysteem 17. Motor en motorloop 18. V-riem 19. Oliepeil motor 20. Oliepeil versnellingsbak 21. Oliepeil stuurbekrachtiging 22. Uitlaatsysteem

Voor onderdelen hebben wij een zeer voordelig inkoopbeleid, hierdoor heeft u de beste onderdelen tegen een zeer scherpe prijs.

Voordelige onderdelen en onderhoud
voordelige onderdelen voor periodiek onderhoud aan uw auto met onderdelen van RequalWanneer uw auto 4 jaar of ouder is dan maken wij gebruik van de kwaliteitsonderdelen van Requal. Hiermee bespaard u tot 35% op onderdelen die nodig zijn voor het periodieke onderhoud aan uw auto zoals:

  • Remmen
  • Filters
  • Schokdempers
  • Accu's
  • Distributiesets
  • Ruitenwissers
  • Verlichting

 

Olie en vetten
Wij maken bij het onderhoud gebruik van de olie en smeermiddelen van Eurol. Deze hebben een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.
voordelige onderhoud aan uw motor auto of camper met olie van Eurol

 

Aircoservice
Meerauto's is specialist op het gebied van airco-systemen in personenauto's, bedrijfswagens, boten, caravans en campers. U kunt bij ons terecht voor controle, preventief onderhoud en reparatie. Er wordt gewerkt met R1234yf koudemiddel en de nieuwste afvulapparatuur waarmee wij airco systemen voor alle voertuigen kunnen vullen. Wij verzorgen ook de complete inbouw van aircosystemen voor ieder voertuig. Daarnaast leveren wij alle mogelijke onderdelen en verbruiksmaterialen.

Waarom onderhoud zo belangrijk is:
- Het verlengt de levensduur van het systeem
- U verbruikt minder brandstof
- U beperkt de kosten
- U gebruikt het product optimaal

Voordeel t.o.v. uw dealer
Veel dealers nemen uw airco-systeem niet mee in het onderhoud van uw auto. Vaak zijn ze ook niet ingericht op reparatie. Daarom is het verstandig om dit door een gespecialiseerd bedrijf als Meerauto's te laten doen.

Specialist in aircotechniek
Wij zijn echt de specialist op het gebied van airco techniek in Friesland. U kunt meer over onze airco diensten lezen op de website van dit bedrijfsonderdeel: www.aircotechniekheerenveen.nl.

Storingen uitlezen
Doordat steeds meer auto's voorzien worden van elektronica wordt de kans op storingen groter. In veel gevallen wordt u tijdig gewaarschuwd doordat er een storingslampje gaat branden. Maar het kan ook voorkomen dat storingen niet kenbaar gemaakt worden d.m.v. storingslampjes, u zult het enkel merken aan de rijprestaties van uw auto.

In beide gevallen is het raadzaam om naar Meerauto's te gaan om u storing te laten uitlezen. Om een juiste diagnoze te kunnen stellen moet de auto aangesloten worden op de diagnoseapparatuur die de storing of de fout uit het geheugen kan uitlezen. Omdat wij beschikken over de modernste uitleesapparatuur kunnen wij in principe 99% van de storingen verhelpen.

Naast het investeren in scholing en cursussen, investeren wij ook veel in nieuwe en merkspecifieke apparatuur. 

Chiptuning
Bij Meerauto's kunt u terecht voor het chippen van uw auto. Bij het tunen van de auto kan op verschillende aspecten gelet worden en daarom bieden wij verschillende tuning programma's.

Eco chiptuning
Bij het eco chiptunen wordt de motor zoveel mogelijk op brandstofbesparing geoptimaliseerd. U kunt tot 10-15% besparen afhankelijk van uw type motor.

Stage 1 chiptuning
Bij deze vorm van chiptunen wordt de mapping in de ECU geoptimaliseerd. Dit betekend dat de brandstofinspuiting beter wordt afgestemd zodat er meer kracht kan worden geleverd wanneer dat nodig is en juist tot 5% brandstof wordt bespaard als u blijft rijden zoals u gewend was.
Diesel motoren met een turbo hebben van deze vorm van tunen het meest profijt. U kunt 20 tot 40% meer pk's uit uw motor halen en het koppel wordt ook verbeterd. Daardoor kunt u ook beter optrekken bij lage toeren.

Benzine motoren met een turbo hebben tussen de 15 en 25% meer pk's te verwachten na het tunen.

De verwachte winst bij motoren zonder turbo ligt tussen de 5 en 15%.

Stage 2 tuning
Bij deze vorm van tunen worden na Stage 1 ook mechanische veranderingen uitgevoerd. Dit betekend dat de EGR klep wordt afgesloten zodat uitlaatgassen niet meer teruggeleid worden naar de motor en dat het roetfilter wordt verwijderd uit het uitlaatsysteem, waardoor uitlaatgassen efficiënter weg worden geleidt en de motor beter "ademt". Door deze wijzigingen moet de boordcomputer opnieuw worden geprogrammeerd, zodat bijvoorbeeld de routine voor het het regenereren van het roetfilter niet meer wordt gestart. Zou dit niet worden aangepast in de computer, dan kan dat schade veroorzaken aan de motor. Door het weghalen van het roetfilter presteert de motor ongeveer 5% beter en wordt in gelijke mate ook zuiniger.

Stage 3 tuning
Bij deze vorm van tunen worden na Stage 1 en 2 ook mechanische verbeteringen uitgevoerd. Dit hangt erg af van het type motor en auto dat u wilt tunen. U kunt denken aan het plaatsen van een grotere turbo, supercharger of een intercooler. Wij vertellen u graag wat er mogelijk is.

Bandenservice
Meerautos.nl heeft haar eigen bandenservice. Voor het monteren, balanceren en aanschaffen van banden bent u bij ons aan het juiste adres. Door ons inkoopbeleid bent u tevens verzekerd van een lage prijs voor kwalitatief goede banden. Praktisch alle merken zijn leverbaar en binnen een handomdraai voor u gemonteerd. Naast banden voor personenauto's kunt u bij ons ook terecht voor banden voor bedrijfsauto's en - bussen. Ga veilig op weg en profiteer in de winter van onze aanbiedingen omtrent winterbanden.

Revisie
Meerauto's beschikt over een eigen revisiewerkplaats waar cilinderkoppen, versnellingsbakken, automatische transmissie en motoren worden gereviseerd. Reviseren bespaart u in de meeste gevallen veel geld, gezien de onderdelen in principe worden gerestaureerd i.p.v. vervangen.

Handgeschakelde en automatische versnellingsbak Bij de revisie van een versnellingsbak worden alle onderdelen aan een uitgebreide controle onderworpen en alle versleten onderdelen vervangen door nieuwe. Net als een nieuwe versnellingsbak krijgt u bij ons op de gereviseerde versnellingsbak garantie. 

Motoren
Als uw automotor onderhevig is geweest aan overmatige motorslijtage dan is revisie van uw motor een goede keuze. Bij bijvoorbeeld de revisie van een cilinderkop wordt na het reinigen van de cilinderkop de kop afgeperst en zo gecontroleerd op scheurtjes in het materiaal. Na deze analyse kan de revisiemonteur beslissen welke bewerkingen verder nodig zijn. Het afvlakken van een cilinderkop, afstellen en onderhoud van de kleppen,  het is allemaal mogelijk bij Meerauto's.